Direct contact?
Bel 0512 511 633 voor al uw vragen, een afspraak of een vrijblijvend geprek.

Gonnie Ploeg

Gonnie Ploeg


Gonnie Ploeg (1951) is opgegroeid in een ondernemersgezin maar koos in het begin van haar carrière voor de zorg. Ze is als adviseur, bestuurder en toezichthouder op haar best in de wereld van water- en natuurbeheer en –ontwikkeling en in de zorg.

Gonnie is een doorgewinterd Waterschapsbestuurder en heeft in die hoedanigheid veel ervaring opgedaan met technisch-financiële vraagstukken, veiligheidsdiscussies en bestuur- en politiek. Ze heeft zich als lid van het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân met succes hard gemaakt voor een breed scala van uiteenlopende projecten. Vooral heeft zij grote deskundigheid in en ervaring met omvangrijke natuurontwikkelingsprojecten als voormalig bestuurslid van het Fryske Gea en als voorzitter van de bestuurscommissie Herinrichting Alde Feanen.

Ook in de zorg is Gonnie nog altijd meer dan thuis. Als fysiotherapeute begonnen is zij gewend om de handen uit de mouwen te steken. En dat is in haar daadkracht te zien. Zo heeft ze jarenlang gewerkt als lid van de raad van toezicht van het ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten. 

Gedurende haar loopbaan is het leggen van verbindingen tussen samenleving, bestuur en politiek en ondernemerschap tot dusver steeds de rode draad geweest.  Daar ligt ook haar kracht, zij is een bruggenbouwer pur sang. Hierbij komt haar uitgebeide netwerk in het Noorden van het land goed van pas.

LinkedIn