Direct contact?
Bel 0512 511 633 voor al uw vragen, een afspraak of een vrijblijvend geprek.

Jan Ploeg

Jan Ploeg


Jan Ploeg (Drachten, 1948) begon zijn loopbaan in Groningen bij de N.V. Philips en later bij de Koninklijke Bedrijven Theodorus Niemeijer. Van 1985 tot 2003 was hij algemeen directeur van de Van den Brug Groep holding waaronder o.a. Autoland van den Brug en Friesland Lease vallen. Onder zijn hoede groeide het familiebedrijf uit tot een toonaangevende automotive holding met meer dan 150 medewerkers, zes automerken, 8 vestigingen en meer dan 150 miljoen euro omzet. De bedrijven van de VDB groep behoren al jaren achtereen tot de meest succesvolle en innovatieve bedrijven van Friesland en ver daarbuiten.

In 1995 werd Jan lid van Provinciale Staten voor het CDA en in 1998 werd hij fractievoorzitter. Zo kon hij zijn ervaring als ondernemer gebruiken in het politiek bestuurlijke domein. Onder zijn aanvoering boekte het CDA Fryslân in 1998 en 2002 overtuigende verkiezingswinsten en werd Jan Gedeputeerde van Financien voor de Provincie Fryslân. Op voor Jan kenmerkende wijze ging hij in die functie, met oog voor de menselijke maat en betrokkenheid, op zoek naar verbeteringen en efficiency. Hoognodig vond hij, want het kan altijd beter. Na zijn loopbaan in de politiek werd hij Bondsvoorzitter van de BOVAG, de werkgeversorganisatie van automotive Nederland. Sinds 2011 is hij meer actief achter de schermen.

Kansen zien dat doet hij als adviseur en in zijn commissariaten nog altijd. Achter de schermen is hij nog volop maatschappelijk betrokken. Jan zet zijn uitgebreide netwerk graag in om mooie plannen in het Friese een duwtje in de goede richting te geven. Bijvoorbeeld door zijn voorzitterschap van de Friesche Compagnie.

LinkedIn